Oproep vrijwilligers moestuinen


13 maart 2014

Sinds een jaar hebben we weer een school-moestuin.

Jarenlang kwam dat niet echt van de grond, maar nu gaat het heel goed, en de docenten zijn heel betrokken.

Als we willen dat het zo goed blijft gaan kunnen we wel wat hulp gebruiken, ook van alle nieuwe ouders!

We zoeken voor die groep:

KOKERS/ INMAKERS/ OOGSTVERWERKERS zeker in de herfst zal er een grote oogst na de vakantie zijn. Daar kan jam en chutney en andere spannende inmaak van gemaakt worden, wat we daarna weer kunnen verkopen in het winkeltje van de egelskop. De hele school ruikt dan naar inmaak. Soms kunnen er leerlingen betrokken worden bij de oogstverwerking, zeker uit de bovenbouw. Vorig jaar is alle inmaak verkocht, dus we hebben niet gauw teveel!

OOGST-HULP VOOR HET WINKELTJE I.S.M. stamgroep EGELSKOP Hiervoor heeft iemand zich evt. al beschikbaar gesteld, Marije Nieuwenhuis Dekker. Maar misschien wil ze daar nog wel wat hulp bij. Je houdt de oogstbare zaken in de gaten en maakt dat samen met de Egelskop verkoopbaar. De leerlingen doen grotendeels alles zelf, oogsten, inpakken en verkopen, dus er hoeft alleen aangegeven worden wat er kan gebeuren, en hoe het er aantrekkelijk uit kan zien….

VRAAGBAAK VOOR DE MOESTUIN- voor hulp aan de docenten. In principe doen de docenten alles zelf, maar ze hebben nog wel hulp nodig bij wat wanneer moet gebeuren, keuze in gewassen en wisselteelt. Mocht je al jaren een moestuin hebben, en het leuk vinden om de docenten te ondersteunen, dan is dit heel leuk om te doen. Kost weinig tijd, en in overleg met juf Renate, die ook veel van moestuinen weet, heb je een heel dankbare rol.

Bovenal is de moestuin een heel prettige, zonnige plek, waar je samen met de leerlingen heel gezellig kunt werken. Veel leerlingen vinden het heerlijk om er bezig te zijn!

Aanmelden kan via A.Hoogeveen@morgenstergeldermalsen.nl


www.demorgenstergeldermalsen.nl    |    Glorie van Holland 28    |    4191 DN    |    Geldermalsen    |    0345-571557