Activiteiten 2014 - 2016

Twee jaar lang is er al intensief gewerkt om van het schoolplein een prachtige speel- en leeromgeving te maken. In de periode van 2014 - 2016 zijn er nieuwe projecten te realiseren zoals o.a. de mozaïekbank op het voorplein. Ook wordt er gewerkt aan het onderhoud van het plein en de schooltuinen.

De schooltuinen bieden het hele jaar door tal van leuke en educatieve activiteiten. Ook dit schoolseizoen gaan de stamgroepleiders en kinderen samen met het moestuinteam weer verder tuinieren. In de hal van de school hangt een bord met de voortgang van de moestuinen per stamgroep (met dank aan het moestuinteam!).

Ook zijn er kleinere projecten die door de kinderen gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan het maken van een takkenwal of vogelhuisjes.

Op de geplande onderhoudsdagen kunnen we altijd extra werkkrachten gebruiken. Coördinator en ouder Saskia de Nijs organiseert deze dagen en is actief bezig met het onderhoud van het plein gedurende het hele schooljaar.
Ook voor een paar uurtjes is iedereen welkom om zijn steentje bij te dragen op de onderhoudsdagen. Voor de inwendige mens wordt uitstekend gezorgd en de dagen verlopen tot nog toe in een bijzonder gezellige sfeer. Zelfs bij Siberische temperaturen! In verband met de catering is het wel handig aan te geven wanneer je komt. Via de website of via de Facebookpagina van De Morgenster. We starten om 9:00 uur!


Activiteiten in 2013/2014


Het is leuk om de resultaten van ieders inspanningen te zien. Maar het mooist is het toch om te zien hoe de kinderen met hun nieuwe speel- en leeromgeving omgaan. De jongere kinderen gebruiken volop hun fantasie bij de hutjes en de paadjes. De oudere kinderen kun je op een zonnige dag heerlijk in het gras zien zitten. En allemaal zijn ze nieuwsgierig naar wat er zoal groeit en bloeit in de tuinen.

 

In 2013/2014 zijn deze projecten gerealiseerd.


Ontdekbos en klimhut (gerealiseerd voorjaar/zomer 2014)

Het ontdekbos staat aan de linkerzijde van de Morgenster, naast D'n Bogerd. Het is een plek waar kinderen hun creativiteit, energie en fantasie kwijt kunnen. Een plek om hutten te bouwen, te klauteren en te klimmen.


Waterloop met waterpomp (gerealiseerd najaar 2013/ winter 2014)

De waterloop had letterlijk en figuurlijk nogal wat voeten in aarde. Veel denkwerk over hoe deze het best gemaakt kon worden en toen stap voor stap aan de uitvoering ervan gewerkt.Er is een puls tot 12 meter diep geslagen voor de pomp. Door de taaie klei moest tot de eerste zandlaag gegraven worden: 2,5 meter diep! Daarboven werden infiltratiekratten geplaatst en grind gestort. De loop werd gevormd en zware keien geplaatst. Hierna werd de loop eerst bekleed met vijverfolie en daarna met cement en grind. Bij de pomp werden schalen geplaatst voor een waterval. In de zomer is er lekker met water gekliederd en gespeeld! Een groot succes!


Aanleg nieuwe fietsenstalling en hekwerk (gerealiseerd zomer 2014)

Met de gemeente zijn afspraken gemaakt en is er een nieuw hekwerk geïnstalleerd. Enkele struiken en heggen worden verwijderd. Een prachtige fietsenstalling aan de voorkant van het schoolplein is in de zomer van 2014 gebouwd.


Activiteiten in 2012/2013


Markt en sponsorloop 17 mei 2013

Op vrijdag 17 mei 2013 is er op de Morgenster een markt geweest
Deze dag stond in het teken van het Levendig Schoolplein. Van sponsorloop tot plantjes markt. Alle opbrengst voor het zelfde doel.

Veel kinderen en hun ouders hebben zo hun best gedaan. Een leerling heeft 32 plantjes gekweekt voor de verkoop en een andere leerling had behalve lekkere hapjes van rabarber ook verse rabarber te koop met een handgeschreven recept! Geweldig al die enthousiaste kinderen.

Gezellige spelletjes, schminken, een levendig schoolplein lied, lekkere hapjes, rommelmarkt, plantjesmarkt en een sponsorloop. Het gebeurde allemaal op de Morgenster.

Wat heeft iedereen zijn best gedaan! Er hing een gezellige sfeer en alleen al zonder de sponsorloop is er meer dan 1000 euro opgehaald!!! Het eindbedrag wordt binnenkort bekendgemaakt.

Dank iedereen voor de inzet!


 Opbrengst Kaartenactie naar het Levendig Schoolplein


Begin november 2012 hebben alle kinderen enthousiast gewerkt aan een mooie tekening. Van deze tekeningen zijn kaarten gemaakt. Elk kind krijgt 6 setjes kaarten mee om te verkopen. De prijs per set is 6 euro. De kaarten kunnen aan familie, vrienden en buurtgenoten verkocht worden. De opbrengsten van deze actie gaan, met aftrek van de gemaakte kosten door de organisatie Kaart in Actie, naar het Levendig Schoolplein.
De kaarten actie heeft maar liefst 1300 euro opgeleverd!


Benefietdiner op vrijdag 14 december 2012


Op vrijdag 14 december was het grote benefietdiner voor het Levendig Schoolplein.
Een enthousiaste oudergroep gecoördineerd door Francis van Tilburg (ouder van Joris, Pieter en Mette) heeft de
organisatie op zich genomen. Het was en zeer geslaagde avond! Ianthe Elbers (ouder van Hjordis en Sigri, kok bij restaurant De Veldkeuken in Culemborg) en haar kookploeg hebben een heerlijk meergangendiner verzorgd. Het overgrote deel van de biologische producten is gesponsord.
De muzikale intermezzo’s werden gedaan door onze eigen Starvoices o.l.v. Connie van Koningsbrugge.Aftrap vrijdag 2 november Levendig Schoolplein

Op vrijdag 2 november was de officiële start van de realisatie van het Levendig Schoolplein.
Directeur Annemiek Hoogeveen plantte samen met een aantal leerlingen de eerste boom op het voorplein en hiermee gaf zij het startsein voor de bouw van een nieuw schoolplein.
Het levendig schoolplein is een groot project en niet alles kan in één keer gerealiseerd worden.
Alle hulp is welkom van ouders, kinderen, docenten en buurtgenoten. We zijn al heel blij met de ouders die zich hebben aangemeld.
In november 2012 zijn we gestart en hebben twee zaterdagen met een enthousiaste groep ouders, leerkrachten en kinderen hard aan het schoolplein gewerkt.
Doe mee met de schop in de grond dagen in de eerste helft van 2013!
Betuws Buffet

Met de aanwezigheid van de Morgenster op het Betuws Buffet op zaterdag 15 september jl. hebben we in feite de aftrap gegeven voor het project het Levendig Schoolplein. Er is € 571,00 opgehaald met de verkoop van zelfgemaakte
producten zoals appelmoes, koekjes en zeepsteen kunstwerkjes.


 

www.demorgenstergeldermalsen.nl    |    Glorie van Holland 28    |    4191 DN    |    Geldermalsen    |    0345-571557