Moestuinteam

Elke woensdagmorgen is het een gezellige drukte rondom de moestuin aan de zuidkant van de school. Tussen half 12 en half 1 ondersteunen moestuinouders de docenten met het bijhouden van hun moestuinbak. In kleine groepjes voeren leerlingen zelfstandig werkzaamheden uit, afhankelijk van het seizoen. Wat er gezaaid wordt mogen de leerlingen met de leerkracht bepalen, aan de hand van een 5-jarig wisselteeltplan.

In de grote zaal van de school hangt een schoolbord, waar geplande actviteiten zo kindvriendelijk mogelijk worden aangekondigd. Het hele jaar wordt er ook geoogst, want er is een jaar-rond teeltplan. We oogsten bijvoorbeeld salademixen met eetbare bloemen , boontjes, peultjes, verschillende kleuren courgettes en pompoenen, veel frambozen en aardbeien, appels en ander kleinfruit. Ook telen we altijd diverse graansoorten, om een inzicht te geven hoe bijvoorbeeld brood wordt gemaakt. Oogst wordt verkocht door de bovenbouw-leerlingen, die daardoor met geld leren werken. Ook wordt oogst soms verwerkt tot verkoopbare producten, zoals pesto, chutneys, jam of thee. Dit zorgt voor een aanvullend handeltje in de winter.

Dit alles doen we, om kinderen met hoofd hart en handen te leren over voedsel verbouwen, en de natuur te leren waarderen.

Ouders die zich aangesproken voelen om ons moestuinteam te versterken, zijn altijd welkom!


www.demorgenstergeldermalsen.nl    |    Glorie van Holland 28    |    4191 DN    |    Geldermalsen    |    0345-571557